Güneş Enerjisi Tesisleri İçin Azami Güç Sınırı Artırıldı
Buradasınız: Anasayfa / Blog
13 Mart 2022, Pazar
Güneş enerjisi tesisleri için azami güç sınırı artırıldı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kurul kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Lisanssız GES'ler için azami güç sınırı 25 kW oldu!
Güneş enerjisi tesisleri için azami güç sınırı artırıldı

Yenilenebilir enerjiye ihtiyacın her geçen gün arttığı günümüzde, güneş enerji santrallerine olan ilgi çığ gibi büyüyor. Özellikle son elektrik zamlarından sonra hem bireysel kullanım hem de kurumsal yatırım amacıyla yeni tesislerin kurulması için talep artarken, lisanssız GES’ler için önemli bir gelişme yaşandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kurul kararının Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile 10 kW’a kadar olan güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisleri için azami kurulu güç sınırı 25 kW’a yükseltildi.

Lisanssız GES’ler için azami güç sınırı 25 kW oldu!

Böylece “10 kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri için Usul ve Esaslar“ın adı “25 kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri için Usul ve Esaslar” olarak değiştirilmiş oldu.

Lisanssız GES / elektrik üretimi nedir?

Kendi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan ve bu nedenle tüketim zorunluluğu bulunan uygulamalara, lisanssız elektrik üretimi adı verilmektedir. 1 MW’ın üstündeki tüm tesislerde lisans alma zorunluluğu bulunurken, lisanssız tesislerde ihtiyaç fazlası elektriğin, tedarik şirketi tarafından satın alınma garantisi bulunmaktadır. Yani ihtiyacınızı karşılıyor ve artıyorsa bu elektriği satarak gelir elde edebiliyorsunuz.

 

Duru Solar Enerji Sistemleri

     Güneşten Elektriğe

   Sağlıklı Bir Dünya İçin

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
X
WhatsApp destek ekibimiz
tüm sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, Hoşgeldiniz..
Size nasıl yardımcı olabilirim?
WhatsApp Destek Hattı