Blog
Buradasınız: Anasayfa / Blog
Blog
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için gerekli olan yeni kurallar açıklandı
Bağımsız elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ve toplu yapılarda kurulacak istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik yürürlüğe girdi.
Güneş Enerjisi ve Çevre
Günümüzde, fosil yakıtların atmosfere saldığı zararlı emisyonlar, gezegenimizin ekolojik dengesini tehdit etmektedir. Bu durum, küresel ısınma, deniz seviyelerinin yükselmesi ve ekosistemlerin bozulması gibi ciddi sorunlara yol açmaktadır. Ancak, güneş enerjisi gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları, bu tehditlere karşı etkili bir çözüm sunmaktadır.
ON GRiD SİSTEMLER
Elektrik şebekesine bağlı Fotovoltaik sistemler, üretilen elektriğin akülerde depolanması yerine üretim yerinde tüketilmesi ve fazla elektriğin elektrik şebekesine verilmesine dayanır.
2022 de Dünya elektriginin yüzde 12 sini rüzgar ve günesten üretti
Dünya genelinde güneşten elektrik üretimi geçen yıl bir önceki yıla göre %24 arttı. Güneş, üst üste on sekizinci kez en hızlı büyüyen elektrik kaynağı oldu.
Yeni binalarda çatı GES zorunlulugu getirilsin talebi
Yeni inşa edilecek binalarda güneş paneli konulmasının yasal düzenlemeyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca zorunlu hale getirilmesi gerektiği kaydedildi.
Türkiye güneş paneli ithalatına sınır getirerek düzenlemeye gitti
Türkiye, güneş paneli ithalatında düzenlemeye giderek minimum ithalat fiyatını belirledi. Belirlenen eşiğin aşılmasıyla güneş panelleri ithalat vergilerine tabi olacak.
Enerji Krizi ile internette güneş enerjisi için yapılan aramalar 10 kat arttı
Küresel çapta yaşanan enerji krizi, elektrik fiyatlarının artmasına yol açıyor. Faturaların masraf yükünden arınmak ve sürdürülebilir bir yaşam oluşturmak isteyenler, çözümü güneş enerjisinde buluyor. Altyapı, coğrafya ve politik hususlara bağlı olarak elektrik fiyatlarının yükünden arınmak, bunun yanı sıra sürdürülebilir ve ferah bir yaşam oluşturmak isteyenler ise çözümü güneş enerjisi panellerinde buldu.
Binalara en az yüzde 5 yenilenebilir enerji şartı
Yeni yılla birlikte ‘yaklaşık sıfır enerjili binalar uygulaması’ başlayacak. 5 bin metrekareden büyük tüm binalar enerji performans sınıfı en az B olacak şekilde inşa edilecek. Binaların tükettikleri enerjinin en az yüzde 5’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması zorunlu olacak.
Yapı Kayıt Belgeli binalarda GES kurulabilecek
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı İmar barışından yararlanarak Yapı Kayıt Belgesi alan binalarda öz tüketim amaçlı güneş enerjisi kurulumları gerçekleştirilmesi mümkün hale geldi. Gelişme Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sayesinde gerçekleşti.[1]
Kırsal kalkınma hibe desteği başvuruları başladı. Yüzde 50 hibe desteği
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde tarımı ve çiftçiyi desteklemek üzere başlatılan kırsal kalkınma destek hibe ödemelerinin başvuru süreci başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 9 Aralık 2022’de başlayan destek hibe başvuruları 10 Şubat 2023 tarihinde sona erecek.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN TARLA SULAMA SİSTEMLERİNE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ
Tarım ve Orman Bakanlığı, bireysel tarla içi modern sulama sistemlerine, mal alım tutarı 1 milyon TL'ye kadar yatırımlarda yüzde 50 oranında hibe desteği sağlandığını açıkladı.
Güneş Enerjisi Sektöründe 4 Ulusal Yeterlilik Kabul Edildi
MYK Enerji Sektöründe, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından hazırlanan ” Güneş Isıl Sistem Personeli (Seviye 4), Fotovoltaik Güç Sistemi Personeli (Seviye 4), Fotovoltaik Güç Sistemi...
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
X
WhatsApp destek ekibimiz
tüm sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, Hoşgeldiniz..
Size nasıl yardımcı olabilirim?
WhatsApp Destek Hattı